Пирятинська районна рада
Пирятинський район, Полтавська область

Кафе та ресторани повинні дотримуватися протиепідемічних заходів

Переглядів: 156

Нагадаємо, згідно постанови  Головного державного санітарного лікаря України № 32 від 02.06.2020 року у кафе та ресторанах повинні дотримуватися таких протиепідемічних заходів.

Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема:

  • відстань між столиками має бути не менше 1,5 метра;

  • за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);

  • меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Ще один варіант — одноразові меню;

  • використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його при високій температурі в посудомийній машині;

  • столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;

  • співробітники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;

  • на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;

  • біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.

Правила для відвідувачів:

  • потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

  • обов’язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 метра;

  • заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;

  • не можна самостійно заходити до закладу — без супроводу працівника ресторану;

  • забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т. ч. у санвузол).

При цьому не працюватимуть дитячі кімнати і зони самообслуговування.  – Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

  • наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

  • вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;

  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

Перевірки тривають! Тож, варто дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, які запроваджені в Україні через поширення коронавірусної хвороби  – СOVID-19.

« повернутися до списку новин